login facebook

home >> articole >> teatru >> Egoistul
tipareste

Alte articole din categorie

Blocati in dormitor
06-06-2012
Podu
06-06-2012


Articole din alte categorii

Galerie noua cu Maria
04-11-2014
Poze din Grecia - Creta
17-08-2014
Andra in Gradina Botanica
28-07-2014
Poze noi pe site Alla
29-09-2013
Un nou inceput
02-09-2013

Egoistul

06-06-2012

Tags: teatru
Teatrul National Bucuresti

http://www.tnb.ro/?page=spectacol&idspec=143

Dupa mult timp in care mi-am dorit sa merg, intr-un final gratie unei prietene am reusit sa vad si eu acest spectacol. Asteptarile erau mari si curiozitatea pe masura. De fapt vroiam sa ma duc sa-l vad pe Radu Beligan. La 92 de ani este incredibil. Desi varsta isi spune cuvantul asupra infatisarii, replicilor, miscarilor lui, Radu Beligan ramane un mare actor. Intr-un fel este putin trist sa-l vezi in apusul vietii.

Piesa ca subiect este destul de slabuta. Un scriitor de teatru de succes in finalul vietii, chinuit de guta este "egoist" pentru ca nu vrea sa dea diverse sume copiilor  sau prietenilor. Faptul ca nu s-a ocupt de copii si si-a vazut de viata tumultoasa din teatre il va costa la batranete. Trei copii lenesi care nici nu concep sa lucreze care se bazeaza exclusiv pe banii lui taticul, o ex-nevasta frustrata cu o prea buna parere de sine si o amanta nemultumita de ce i se ofera.

Oricum este ironizata foarte bine prefecatoria si ipocrizia din inalta societate.

Desi multe replici starnesc aplauze si rasete, subiectul mi s-a parut trist. Decat sa ajungi sa ai asa copii mai bine te arunci de la balcon. Totul e bazat pe interes. Copii, prietenii, nevasta, amanta toti au un singur interes, sa scoata cat mai multi bani de la el. Unii se prefac ca le pasa... altii il acuza pe el ca e egoist pt ca nu le rezolva niste probleme sau nu le da bani. El isi cumpara linistea cu cecuri. Vrea sa fie lasat in pace sa se bucure de anii sai alaturi de cine vrea el.

Posibil ca asteptarile au fost mai mari decat era cazul. Sa speram ca Radu Beligan va mai trai si va mai juca in continuare mult timp aceasta piesa.


http://horiamoga.ro/articole/teatru/egoistul-193

Rating:
din 0 voturi
Comentarii: Pentru a scrie comentarii trebuie sa va autentificati.


line

(c) 2006-2020 Horia Moga. Toate drepturile rezervate. Design: Andrei Mihai Cristian.


Valid XHTML 1.0 Transitional