login facebook

home >> articole >> it >> Smart TV Samsung 40D6000
tipareste

Articole din alte categorii

Galerie noua cu Maria
04-11-2014
Poze din Grecia - Creta
17-08-2014
Andra in Gradina Botanica
28-07-2014
Poze noi pe site Alla
29-09-2013
Un nou inceput
02-09-2013

Smart TV Samsung 40D6000

07-06-2012

Tags: televizor, led, Samsung, SamyGo
Deja cand scriu acest articol a aparut seria noua numita E. As vrea prin acest articol sa povestesc experienta mea cu acest televizor

Am plecat de la experienta placuta cu un televizor LCD Samsung 32R71. Daca la inceput mi s-a parut un televizor urias trecand de la un televizor cu tub de 54cm, cu timpul am simtit nevoia de mai mult, mai ales dupa ce mi-am luat un decodor HD de la Digi. Simteam ca se poate mai mult si experienta vizuala a canalelor gen NG sau HBO poate fi imbunatatita notabil cu un televizor mai mare.

Am urmarit evolutia televizoarelor Samsung si am tot asteptat televizorul perfect. Mi-am dat seama ca asta nu se va intampla niciodata asa ca anul trecut (2011) am trecut sa vad ce televizor imi pot lua care sa corespunda cu dorintele mele: sa fie mai mare decat cel vechi, sa fie full hd (canalele transmise de Digi sunt la 1080i), sa fie si mai subtire decat LCD (vroiam oricum sa-l montez in perete), sa pot vedea filme si asculta muzica prin intermediul lui fara a  mai fi necesar un pc legat la el. Initial am vrut sa ma multumesc cu vizionarea filmelor vis USB dar ideea de a putea face asta prin retea mi s-a parut mult mai interesanta.

Citind pe net am vazut ca Samsung foloseste diverse alte firme pentru panelurile sale (ecranele LED-LCD) fiind o adevarata loterie in a primi un panel Samsung. Desi sunt vandute sub marca Samsung exista diferente notabile in calitatea ecranelor. Cele mai bune fiind cela facute de Samsung, urmand cele de la AUO, CMO. Exista o metoda de verificare a tipului de panel daca se intra in meniu de servici pe care o puteti vedea aici

Prin bunavointa celor de la AVSTORE care s-au uitat la codul de pe mai multe televizoare am vazut ca primul model de televizor care avea panel Samsung era cel 40D6000. Asa ca desi vroiam sa iau unul mai slab am ajuns la acest model. Avea ce imi doream in plus avea facilitatea 3D (dupa am vazut pe net ca de fapt nu era FULL HD 3D - doar modelele D7000 sau D8000 avand aceasta facilitate) si SmartHub care mi se pare la acea vreme o prostie. Partea buna era ca avea un panel de tip UltraClear ceea ce pe net era un argument pozitiv.

Prima impresia a fost extraordinara asta dupa ce l-am fixat pe perete. Canalale HD se vedeau impecabil iar cele SD surprinzator de bine. SmartHub s-a dovedit a fi ceva foarte interesant si zi de zi au aparut noi si noi aplicatii se se instalau in memoria flash a TV (1Gb de memorie). Prin intemediul lor poti vedea de la vremea probabila pana la filme, concerte, podcasturi etc. Am bagat un HDD portabil in USB dedicat (are 2, unul fiind pentru diverse accesorii - camera video, wireless) si mi-a vazut toate tipurile de filme mai putin cele TS. La partea audio din pacate nu a vazut decat MP3 nu si formatul FLAC. O alta facilitate a seriei 6000 fata de 5000 este faptul ca are un port HDMI v 1.4a cu Return Audio Channel. Practic acest standard permite transmisia birectionala a sunetului. Practic prin legarea prin HDMI 1.4a la un receiver audio video puteam sa trimit catre televizor semnalul audio-video cat si sa primesc semnalul Dolby Digital si DTS de la Tv catre receiver, sunet de la filmele vazute prin usb sau retea. M-a scapat de un cablu audio optic din televizor catre receiver.

Cu timpul au aparut si puncte mai slabe. Daca erau imagini inchise la culoare sau filmele aveau acele bare negre se vedeau niste pete albicioase. Am vorbit la magazin, am citit si pe net si pana la urma asta e o problema a tehnologiei backlight led numit "clouding". Prin cateva setari ale luminozitiatii, a backlight-ului  am diminuat cat de cat aceasta problema uneori suparatoare.  3D este surprinzator mai ales documentarele IMAX oferite gratuit de Samsung prin aplicatia din Smarthub: Explore 3D. Desi are retea nu poate vedea filmele din share-uri de windows (samba) ci doar daca instalezi pe pc un server de DNLA. Din pacate este destul de enervant prin aceasta metoda pentru ca nu poti da inainte sau cu viteza inainte si poti doar sa-i dai pauza. Daca ai oprit filmul trebuie dupa sa o iei de la capat.

Citind pe forumuri am vazut ca se pregateste hack-ul firmware-ului de catre cei de la SamyGO, chestie care s-a produs in noiembrie 2011. Smecheria era ca intrand in modul develop din Smarthub se putea instala o aplicatia de la un ip pe care il ti-l dadeau cei de la SamyGO care practic iti oferea posibilitatea sa ai access la root-ul televizorului putand instala prin ftp sau web aplicatii pe televizorul tau. Mare mi-a fost surpriza sa vad ca pe televizorul meu aveam sistemul de operare linux. Pe langa posibilitatea de a instala aplicatii neoficiale de pe diverse site-uri , prin folosirea acestei aplicatii televizorul putea sa vada share de windows, deci am putut sa renunt la serverul de DNLA. Foarte ingenioasa solutia. Cei de la SamyGO generau un USB virtual pe care montau share-ul de windows iar televizorul era "pacalit" ca citeste filmele de pe USB. Aceasta era ultima dorinta care mi se implinea. Bineinteles Samsung a scos imediat un update de firmware care nu iti mai dadea posibilitatea sa faci aceasta smecherie dar m-am ferit sa ii mai fac update de atunci.

Acum la mai bine de 1 an de cand l-am cumparat sunt foarte incantat de el si este o adevarata placere sa te uiti la el. Anul acesta nu au fost mari noutati cu seria E. Doar chestia de la modelele de varf ca au o camera video incorporata si poti da canalele prin gesturi cu  mana fara telecomanda. Probabil ca urmatorul televizor va fi cand tehnolgia OLED va deveni mai ieftina. Pana atunci ma bucur de el.


http://horiamoga.ro/articole/it/smart-tv-samsung-40d6000-231

Rating:
din 2 voturi
Comentarii: Pentru a scrie comentarii trebuie sa va autentificati.


line

(c) 2006-2024 Horia Moga. Toate drepturile rezervate. Design: Andrei Mihai Cristian.


Valid XHTML 1.0 Transitional